'Schumacher tot eind 2013 bij Mercedes'

Peterselieman

Michael Schumacher heeft volgens Bild zijn contract bij Mercedes Grand Prix verlengd tot eind 2013. De zevenvoudig wereldkampioen keerde vorig seizoen terug in de Formule 1 na enkele jaren afwezigheid. Hij had bij de Duitse renstal een contract dat liep tot eind volgend jaar.

"Ik heb bewezen dat ik in de races minstens zo snel kan zijn als mijn teamgenoot Nico Rosberg. Het is niet waarschijnlijk dat we in 2012 voor de titel kunnen vechten. We moeten eerst het fundament leggen. Daar kunnen we dan in 2013 op voortbouwen," zei Schumacher die zijn tweede pensioen het liefst zo lang mogelijk uitstelt.

"Er is geen enkele reden waarom Michael niet verder zou gaan. Hij is van grote waarde voor ons team en is het kunstje zeker nog niet verleerd," zei Mercedes-teambaas Ross Brawn die zich gesteund weet door Mercedes-motorsportbaas Norbert Haug. "Iedereen die Michael afschreef, heeft het lid op de neus gekregen. Hij rijdt fantastische races. Niemand heeft bovendien meer posities gewonnen in de openingsrondes."