Thaise oppositie wil meer geld voor hulpverlening

Redactie

De voormalige Thaise premier Abhisit Vejjajiva heeft woensdag kritiek geuit op premier Yingluck Shinawatra en de wijze waarop de regering op de overstromingen reageert. Volgens Abhisit moet de partij van Yingluck meer geld vrij te maken voor de aanpak van de watersnood.

Abhisit sprak in het parlement waar Yingluck een begroting indiende met omgerekend ruim 56 miljard euro aan overheidsuitgaven. Daarvan is zo'n 2,8 miljard euro bedoeld voor de aanpak van de overstromingen en voor herstelwerkzaamheden. Volgens Abhisit is dat niet genoeg. Hoeveel geld er volgens hem nodig is liet hij onvermeld.

De overstromingen begonnen in juli en hebben tot dusver aan 529 mensen het leven gekost. Het water heeft inmiddels delen van Bangkok bereikt. In twaalf van de vijftig districten van Bangkok zijn de autoriteiten overgegaan tot het evacueren van de bevolking.

De onduidelijke informatie van de regering over de ernst van de watersnood heeft bij de Thaise bevolking tot frustratie geleid. Sommige media hebben opgeroepen tot Yinglucks aftreden.


Thaise oppositie wil meer geld voor hulpverlening (Foto: Novum)