Conflict tussen Group Lotus en Team Lotus ten einde

Peterselieman

Aan het langslepende conflict tussen Group Lotus en het 1Malaysia F1 Team is zoals verwacht een einde gekomen. Beide partijen hebben eerder deze maand een akkoord gesloten, waardoor 1Malaysia F1 Team de naam Team Lotus opgeeft en volgend seizoen verder gaat als Caterham F1 Team.

Dit seizoen waren er in de Formule 1 twee teams die gebruik maakten van de naam Lotus, wat regelmatig voor verwarring zorgde. Group Lotus stapte in bij Lotus Renault GP, terwijl het 1Malaysia F1 Team onder de naam Team Lotus racete. Het conflict liep zodanig hoog op dat een Britse rechter zich er over moest buigen. Deze oordeelde dat de namen Team Lotus en Lotus onafhankelijk van elkaar gebruikt mochten worden.

Hierop zijn Group Lotus, dat eigendom is van het Maleisische Proton, en Team Lotus-eigenaar Tony Fernandes weer met elkaar om de tafel gaan zitten om tot een oplossing te komen. Fernandes had eerder dit jaar al het merk Caterham gekocht om zo voor zijn Formule 1-team alvast een naam te hebben mocht de Lotus-zaak tot een einde komen.

Door de overeenkomst tussen beide partijen zullen voor het eerst sinds lange tijd de namen Lotus en Team Lotus weer onder één paraplu vallen. Wat Fernandes heeft gekregen in ruil voor de naam Team Lotus is niet bekendgemaakt. In ieder geval is wel duidelijk geworden dat het Caterham F1 Team met Caterham-chassis' zal gaan racen en Lotus Renault GP met Lotus-chassis'.