Gullit lovend over Van Wolfswinkel

Niels (DerMeister)

Ricky van Wolfswinkel kent een ijzersterke start van het seizoen bij Sporting Lissabon. Met zeven doelpunten is de Nederlander op de tweede plaats terug te vinden op de topscorerslijst van de Portugese competitie. Voormalig topvoetballer Ruud Gullit is onder de indruk van de stormachtige ontwikkeling van de spits.

Tegenover A Bola, een Portugese krant, liet Gullit zich positief uit over Van Wolfswinkel: "Ik ben trots als ik kijk naar de ontwikkeling die Ricky de laatste maanden heeft doorgemaakt. Hij heeft zich in korte tijd opgewerkt tot een van de belangrijkste krachten van Sporting, dat is knap. Hij scoort in Portugal aan de lopende band en laat zien een echte killer in de zestien te zijn."

Uit eigen ervaring weet Gullit dat een overgang van een Nederlandse ploeg naar het buitenland niet altijd even gemakkelijk is: "Het is niet gemakkelijk om je als Nederlander aan te passen in het buitenland. In de buitenlandse competities wordt er veel meer van je gevraagd dan in de Eredivisie. Er wordt daar voornamelijk op kracht gevoetbald, techniek komt pas op de tweede plaats."

Behalve Van Wolfswinkel speelt ook Stijn Schaars bij Sporting Lissabon. Volg de verrichtingen van beide Nederlanders wekelijks in het item Voetballers over de Grens.