Ook Feyenoord wilde Bjelland contracteren

Wessenator

Feyenoord heeft nog altijd weinig middelen om zich te versterken, waardoor het de Deen Andreas Bjelland naar FC Twente zag vertrekken.

Twente contracteerde de 23-jarige verdediger deze week voor vier seizoenen. Ook Feyenoord had hem graag vast gelegd. Vanwege de bezuinigingen heeft de club echter weinig financiële middelen. "De mogelijkheden zijn beperkt. Maar wij proberen inventief te zijn", aldus Van Geel in het Algemeen Dagblad.

Anders hadden de Rotterdammers wellicht ook geboden op de speler. "Al is het makkelijker als je een paar miljoen hebt te besteden. De Deense centrumverdediger Andreas Bjelland van FC Nordsjaelland stond bijvoorbeeld in ons schaduwteam", liet de technisch directeur weten. Nu maakt hij het seizoen af bij Nordsjaelland en maakt dan de overstap naar Enschede.

Trainer Co Adriaanse van Twente toont zich gelukkig met de komst van Bjelland, die in het centrum uit de voeten kan. "Met het vastleggen van Andreas Bjelland heeft FC Twente ingespeeld op de toekomst", aldus de oefenmeester. "We hebben met Douglas, Wisgerhof en Bengtsson centraal in de verdediging drie ervaren verdedigers en wilden een vierde speler erbij om alle posities dubbel bezet te hebben."