Keira Knightley speelt muse Effie Gray

dekatophetspek

De Britse actrice Keira Knightley wil in het kostuumdrama Untouched spelen. Ze onderhandelt over de rol van muse Effie Gray. De Braziliaan Andrucha Waddington regisseert het drama, schrijft de Amerikaanse nieuwssite Indiewire.

Gray trouwde in de negentiende eeuw met kunstcriticus John Ruskin, die haar al op jonge leeftijd adoreerde. Hij schreef een sciencefictionboek voor haar toen ze twaalf was. Het hewelijk liep stuk, waarna ze een relatie begon met de protégé van haar ex-man, de schilder John Everett Millais.

De 26-jarige Knightley is vanaf volgend jaar te zien in het drama A Dangerous Method van David Cronenberg. Daarin speelt ze Sabina Spielrein die een driehoeksverhouding heeft met de psycholoog Sigmund Freud, gespeeld door Viggo Mortensen, en zijn protégé Carl Jung, een rol van Michael Fassbender.

Naast Untouched hebben Emma Thompson en haar man Greg Wise ook een film geschreven over Effie Gray en haar mannen. De opnames van die film met Dakota Fanning in de hoofdrol zijn in volle gang. Wanneer Untouched in productie gaat, is nog onbekend.


Keira Knightley speelt muse Effie Gray (Foto: Novum)