Lola wil dertiende team op F1-grid worden

Peterselieman

Het Britse racemerk Lola heeft bij autosportfederatie FIA aangedrongen op het heropenen van de inschrijving voor een dertiende team. Het bedrijf ziet er wel brood in om vanaf 2014 weer op de Formule 1-grid te gaan staan.

Lola was in 1997 voor het laatst actief in de Formule 1 toen het door sponsor Mastercard gedwongen werd om met een niet-competitieve auto een jaar eerder dan gepland aan de start te verschijnen. Het project was dan ook geen lang leven beschoren. Vorig jaar probeerde Lola ook al terug te keren in de sport, maar de FIA besloot toen om de door het wegvallen van USF1 vrijgekomen plaats op de grid niet op te vullen.

"We zijn er klaar voor en we wachten het af. Motorsport beslaat een derde van onze bedrijfsactiviteiten en we willen graag op allerlei gebieden uitbreiden. We liggen op schema om dit jaar een omzet van 40 miljoen dollar te behalen en willen over vijf jaar op 77 miljoen dollar zitten," zei Robin Brundle, de jongere broer van voormalig Formule 1-coureur en tegenwoordig BBC-commentator Martin Brundle.

"De Formule 1 zal tientallen miljoenen dollars aan de omzet toevoegen en we hebben de vaardigheid hiervoor behouden. We kunnen alles in één gebouw uitvoeren en we zijn hoopvol gestemd dat mocht de FIA het dertiende gridslot weer openstellen, wij er naar mee kunnen dingen."