Excuses regisseur Ratner voor antihomo-opmerking

Borizzz

Brett Ratner heeft zijn excuses aangeboden voor een opmerking die veel homo's in het verkeerde keelgat is geschoten. Tijdens een presentatie van zijn nieuwe film werd de 42-jarige regisseur gevraagd of hij en zijn cast veel repeteren voor een scène. "Repetities zijn voor flikkers", antwoordde hij. Dat melden Amerikaanse media.

"Ik heb mezelf op een domme manier uitgedrukt", laat Ratner weten. "Iedereen die mij kent weet dat ik geen enkel bevooroordeeld bot in mijn lijf heb. Als verhalenverteller had ik de kracht van mijn taal en mijn woordkeuze beter moeten inschatten."

Ratner was onder meer verantwoordelijk voor de regie van de drie Rush Hour-films. Zijn nieuwste film is de komedie Tower Heist met Ben Stiller en Eddie Murphy in de hoofdrollen. Ratner tekent ook voor de productie van de Oscaruitreiking in februari, met Murphy als presentator.

De organisatie Glaad, die opkomt voor homo's en lesbiennes, neemt geen genoegen met de excuses van de regisseur en wil dat ook de organisatie van de Oscars een signaal afgeeft. Die laat echter weten dat 'iedereen fouten maakt' en de zaak hierbij is afgedaan.


Excuses regisseur Ratner voor antihomo-opmerking (Foto: Novum)