Vermeer: "Nooit meer zo'n wedstrijd"

Peterselieman

De 6-4 nederlaag van Ajax uit bij Utrecht is hard aangekomen in Amsterdam. Ajax-doelman Kenneth Vermeer ging bij drie doelpunten opzichtig in de fout en is schuldbewust, al heeft hij nog geen verklaring voor wat er mis ging.

"Een complete offday. We hebben het onszelf onnodig moeilijk gemaakt. Het is vooral jammer voor de supporters die in groten getale naar Utrecht waren gekomen. Dat we op zo'n manier die wedstrijd verliezen," zei Vermeer tegen het AD. Na rust ging het compleet mis voor de keeper. "Ik wilde die lange bal spelen, maar krijg 'm niet goed weg en de bal belandt zo in de voeten van Asare. Die kan 'm zo in het doel schuiven. Of het concentratie was? Nee, dat wil ik niet zeggen, ik weet niet waar het aan lag. Maar het was niet best."

De doelman krijgt steun van Ajax-trainer Frank de Boer. Hij wil zich graag revancheren, maar door de interlands kan dat pas over anderhalve week. "Het liefst speel je nu meteen weer een wedstrijd, maar door de interlands blijf je er extra lang mee zitten. Nee, ik heb nog nooit zo'n wedstrijd meegemaakt en wil 'm nooit meer meemaken ook."