'Man City biedt 34 miljoen op Eriksen'

Niels (DerMeister)

Manchester City lijkt Christian Eriksen nog niet te zijn vergeten. De Engelse grootmacht probeerde afgelopen zomer de spelmaker van Ajax al binnen te hengelen, maar destijds koos Eriksen voor een langer verblijf in Amsterdam. Toch lijkt het erop dat The Citizens opnieuw een poging gaan wagen.

Scouts van Manchester City waren vorige week in Amsterdam aanwezig om Eriksen te bekijken tijdens het Champions League-duel tegen Dinamo Zagreb. De negentienjarige middenvelder speelde een sterke wedstrijd en bekroonde deze met een prachtige assist op doelpuntenmaker Gregory van der Wiel. De Deen wist de rechtsback met de hak te bedienen, die vervolgens de bal in de netten wist te jagen.

Manchester City zou 34 miljoen euro over hebben om Eriksen los te weken bij Ajax. Ook Chelsea zou interesse hebben in de Ajacied en zou een bedrag van 25 miljoen euro hebben geboden. City wil Eriksen echter heel graag contracteren en bood daarom maar liefst negen miljoen euro meer voor de Deens Voetballer van het Jaar 2011. Ajax heeft zelf het bod op Eriksen nog niet bevestigd of ontkend.