Psychiater uit Lochem moet stoppen van inspectie

Harry

Een psychiater en psychotherapeut uit het Gelderse Lochem heeft per direct haar werkzaamheden moeten neerleggen. De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) maakt zich ernstige zorgen over de organisatie van de praktijk van Marian Verwielen en betwijfelt of ze in staat is verantwoorde zorg te leveren.

Het Regionaal Tuchtcollege Zwolle had de inspectie verzocht een onderzoek in te stellen naar het functioneren van de psychiater. Ze had namelijk niet gereageerd op aanschrijvingen van het college over een klacht van een patiënt. Die wilde zijn medisch dossier hebben, maar de psychiater blijft dat ondanks een berisping van het tuchtcollege weigeren. Ook bleek dat meerdere patiënten klagen over slechte bereikbaarheid van de praktijk en onjuist voorgeschreven medicatie.

Verwielen is volgens de inspectie van plan haar praktijk voor 1 januari af te bouwen. Hiervoor zou ze in september een plan van aanpak bij de inspectie inleveren, maar dat is nooit gebeurd. Ook kwam ze niet opdragen bij het inspectiebezoek en was ze telefonisch onbereikbaar.

De vrouw mag weer patiënten behandelen als ze voldoet aan de eisen van verantwoorde zorg.