Acteur Leonard Stone overleden

dekatophetspek

Acteur Leonard Stone is afgelopen woensdag overleden aan de gevolgen van kanker. De acteur, die het meest bekend was van zijn rol als vader van de kauwgrom-verslaafde Violet Beauregarde in de film Willy Wonka and the Chocolate Factory uit 1971, stierf één dag voor zijn 88e verjaardag.

Leonard Stone
vlnr: Violet Beauregarde (Denise Nickerson), Sam Beauregarde (Leonard Stone) en Willy Wonka (Gene Wilder) in Willy Wonka and the Chocolate Factory.

Stone was het meest bekend door zijn rol van de snel sprekende vader Sam Beauregarde in de film met Gene Wilder als Willy Wonka. In de film zagen we Stone in afschuw toekijken hoe zijn dochter langzaam verandert in een gigantische bosbes. Stone sprak hierbij stotterend de beroemde woorden: "Violet je begint paars te worden, Violet!"

De uit Oregon afkomstige acteur zou later nog in diverse tv-series spelen zoals Gunsmoke, Hill Street Blues, L.A. Law en Mannix. In 2005 was Scott te zien in de biografische Arnold Schwarzenegger film See Arnold Run in de rol van Warren Buffett.


Leonard Stone in zijn meest beroemde rol.