The Smurfs-schrijvers blazen Popeye nieuw leven in

dekatophetspek

Sony Pictures Animation heeft bevestigd dat de schrijvers van de succesvolle film The Smurfs zich gaan richten op de legendarische strip- en tekenfilmheld Popeye. De spinazie kauwende zeebonk is bekend vanwege zijn enorme spierballen en de niet aflatende strijd met zijn aartsvijand Bluto om zijn grote liefde Olive Oil.

Jay Scherick en David Ronn gaan proberen om de iconische zeeman nieuw leven in te blazen. Het zal de eerste bioscoopfilm van Popeye zijn sinds de film van Robert Altman uit 1980 met Robin Williams in de titelrol. Die film werd een cultklassieker maar flopte enorm in de bioscopen.

In een verklaring zegt Sony Pictures baas Bob Osher: "Scherick en Ronn hebben het opmerkelijke talent om karakters tot leven te brengen. Zoals ze al eerder lieten zien met de smurfen, omarmen ze het tijdloze personage en maken er een verhaal bij wat de bioscoopgangers aangrijpt."

Wanneer de film in de bioscopen te zien zal zijn is nog niet bekend. Voor de enkeling die niet bekend is met onze spinazie rokende zeeheld hieronder een klassieke cartoon.


The Adventures of Popeye.