Wawrinka maat te groot voor Haase

Peterselieman

Tennisser Robin Haase is in de tweede ronde van het ATP-toernooi in Basel uitgeschakeld. De Zwitser Stanislas Wawrinka was in drie sets te sterk voor de Hagenaar: 6-4, 1-6 en 2-6. Wawrinka neemt het in de kwartfinale op tegen Florian Mayer uit Duitsland.

Haase begon sterk en hield Wawrinka met agressief spel continu onder druk. De Nederlander kreeg wel meer breakpunten tegen, maar werkte ze allemaal weg en sloeg zelf in de negende game wel toe. De Zwitser kreeg een game later nog twee kansen om zich terug te vechten in de set, maar Haase behield zijn opslagbeurt.

Na de eerste set schakelde Wawrinka een tandje bij. De oud-toptienspeler brak Haase twee keer en liep vlot uit naar een 6-1 winst in het tweede bedrijf. Ook in de derde set kwam Haase er niet aan te pas. Wel won hij een game meer, maar door twee vroege breaks was hij al kansloos: 6-2.

Andy Roddick bereikte de kwartfinale ten koste van Radek Stepanek. De Amerikaan verloor de eerste set nog, maar rechtte daarna zijn rug: 2-6, 6-3 en 6-3. Roger Federer is Roddicks volgende tegenstander.