Steve Carell lost moord op dankzij pratende hond

Borizzz

Steve Carell wil het met zijn nieuwe film The Dogs of Babel weer over een geheel andere boeg gooien. Woensdag werd bekend dat hij een actiekomedie gaat maken, ditmaal gaat zijn personage de moord op zijn vrouw oplossen door met een hond te praten. Dat schrijft de Amerikaanse film- en tv-site Deadline.

The Dogs of Babel is gebaseerd op het gelijknamige boek uit 2004 van de Amerikaanse Carolyn Packhurst. Het verhaal gaat over een hoogleraar in de taalwetenschap die op een dag thuiskomt en ziet dat zijn vrouw is vermoord. Hun hond was de enige getuige.

Tijdens zijn rouwproces komt hij er echter achter dat hij zijn trouwe viervoeter simpele zinnetjes kan leren. Zo kan hij erachter komen wie de moord heeft gepleegd. De titel van het boek is een verwijzing naar de bijbelse toren van Babel. De toren had tot aan de hemel moeten reiken, maar dat mislukte doorat de verschillende volkeren grote moeite hadden elkaars talen te verstaan.

De 49-jarige Carell gaat The Dogs of Babel ook coproduceren. De regie is in handen van de Ier John Carney, die eerder de film Once regisseerde. Het scenario is van Jamie Linden, bekend van de scripts van We Are Marshall en Dear John. Wanneer de film in productie moet gaan, is nog onbekend.