[Serie A] Juve verslaat Inter in Milaan

Niels (DerMeister)

Juventus blijft de koploper in de Serie A. De club uit Turijn won zaterdag in Milaan met 2-1 van Internazionale. De winnende treffer kwam van Claudio Marchisio. Juventus heeft nu twee punten voorsprong op AC Milan, dat eerder op de dag met 3-2 won van AS Roma. Catania was in eigen huis met 2-1 Napoli de baas.

In Milaan was het Juventus dat al binnen het kwartier op voorsprong kwam via Mirko Vucinic. Inter liet dat echter niet op zich zitten en trok na een klein halfuur de stand gelijk toen Maicon op aangeven van Wesley Sneijder een kanonskogel in de korte hoek joeg. Marchisio maakte er even later 2-1 van. Na rust viel Luc Castaignos in bij Inter, maar de jonge spits bracht de Nerazzurri geen geluk.

In Rome kreeg het publiek bij AS Roma - AC Milan vijf doelpunten te zien, maar de zege ging wel naar Milan. Zlatan Ibrahimovic kopte na zeventien minuten raak, maar elf minuten later maakte Nicolas Burdisso gelijk. Na een halfuur kwam Milan opnieuw op voorsprong via Alessandro Nesta. In de tweede helft kopte Zlatan opnieuw raak. Bojan Krkic bepaalde de eindstand nog op 3-2.

Catania won in eigen huis van Napoli. De bezoekers uit Zuid-Italië kwamen al na een minuut op 1-0. De treffer van Edinson Cavani werd halverwege de eerste helft echter al geneutraliseerd toen Giovanni Marchese scoorde. Na rust werd Gonzalo Bergessio matchwinnaar.


Juventus houdt Internazionale van zich af (Foto: Novum)