Schoofs: "Ik stond versteld van mezelf in Luxemburg"

Sjors (Sj0rSz)

Bibiane Schoofs stond vorige week voor het eerst in haar carrière in het hoofdschema van een WTA-toernooi. De Gelderse deed het uitstekend en strandde uiteindelijk in de kwartfinales. Op FOK!sport blikt ze terug op haar eerste WTA-deelname.

Het avontuur begon voor Schoofs in het kwalificatietoernooi voor het WTA-evenement in Luxemburg. Daarin won ze van respectievelijk landgenote Kiki Bertens, de Belgische Alison Van Uytvanck en de Russin Yulia Puntintseva. "Toen ik het laatste punt maakte, was ik zo blij en trots. Ik had niet verwacht dat ik het zover zou schoppen", liet de 23-jarige tennisster weten.

Bij de loting voor het hoofdschema werd Schoofs gekoppeld aan de Duitse Angelique Kerber, die eerder tot de halve finale van de US Open reikte. "Toen uit de loting kwam dat ik tegen Kerber moest spelen, was het wel even van 'OEPS'", zei ze. Daarna begon de voorbereiding op het haar eerste WTA-partij en dacht ze aan een eventuele verrassing. "Langzamerhand ga je toch nadenken wat er allemaal kan gebeuren op die baan."

Uiteindelijk verraste Schoofs alle aanwezige toeschouwers door met 2-6, 6-2 en 6-1 van Kerber te winnen. "Ik was zo trots op mezelf dat ik mijn achterstand in de partij tegen Kerber ongedaan wist te maken. Ik stond versteld van mezelf en genoot daarna van de overwinning."

"Nadat ik was bekomen van die avond, begonnen de voorbereidingen op de partij in de tweede ronde (tegen Rebecca Marino, red.). Ik realiseerde me dat daar natuurlijk ook mogelijkheden in konden zitten, dus stap je met een ander gevoel de baan op. Ook in de tweede ronde zou ik kunnen winnen", vervolgde Schoofs haar verhaal. "Na een spannende driesetter gebeurde dat ook. Niet dat ik het had voorspeld maar je houdt wel de opties open."

De kwartfinale was uiteindelijk het eindstation voor Schoofs. In deze partij moest ze haar meerdere erkennen in de Britse Anne Keothavong. "Ik had er zeker zin in die vrijdagochtend, maar het lichaam wilde niet. Het tankje was leeg, maar heb nog gewoon alles geprobeerd", aldus de Gelderse over haar eerste kwartfinale op een WTA-toernooi. "Na afloop heerste er even terleurstelling, want deze week was natuurlijk geweldig."

Nu is het voor Schoofs in elk geval tijd om te genieten van een welverdiende vakantie. "Ik zou eerst twee weken naar Canada gaan, maar vanwege vermoeidheid en lichamelijke klachten hebben we besloten om niet meer te gaan", besloot de tennisster, die inmiddels alweer een nieuw doel heeft. "Ik ga begin november op vakantie en daarna starten de voorbereidingen voor de kwalificatie van de Australian Open."