Narsingh: "Wil me meer onderscheiden"

Jordy Kruse

Luciano Narsingh is samen met Oussama Assaidi verantwoordelijk voor veel gevaar op de vleugels bij sc Heerenveen. Maar de aanvaller wil beter presteren. De 21-jarige Narsingh wil vooral meer betrokken zijn bij doelpunten.

"Het gaat goed, maar ik ben nog lang niet tevreden. Het moet veel beter. Inmiddels sta ik op drie doelpunten en drie assists. Dat is niet slecht, maar het rendement moet omhoog wil ik me echt onderscheidend kunnen noemen. Er valt al met al nog veel te verbeteren", vertelt hij aan VI.

Hij leert vooral veel van zijn maatje Assaidi. "De trainer is veel met me bezig, en ook van Oussama Assaidi kan ik veel leren. In positiespelletjes op de training geeft hij bijvoorbeeld aan dat ik meer de drukte op moet zoeken, in plaats van in hoeken te blijven hangen. Op die manier gaat de handelingssnelheid omhoog."

De band met Assaidi is erg sterk, vertelt Narsingh. "Het is mooi dat wij, twee spelers die met elkaar zijn opgegroeid en uit dezelfde buurt in Amsterdam komen, nu samen spelen. Dat maakt het voor mij extra speciaal."