Karelse: "Oude Lurling heeft veel plezier"

Redactie

Anthony Lurling is met zijn 34 jaar een van de oudste spelers in de selectie van NAC Breda, maar trainer John Karelse kan niet om hem heen.

De veteraan zit inmiddels al vier jaar bij NAC Breda en is nog altijd erg tevreden, volgens Karelse. "Anthony is iemand die het naar zijn zin moet hebben. Hij moet, gezien zijn leeftijd, hard trainen om fit te blijven en het plezier te houden, maar dat heeft hij allemaal."

Vooral de inzet van Lurling vindt Karelse prijzenswaardig en verwijst naar de wedstrijd van vrijdagavond tegen VVV-Venlo (3-1 winst). "Als je zo speelt, maakt het niet uit dat je vier- of vijfendertig bent. Hij was tegen VVV-Venlo ontzettend gevaarlijk en is ook beslissend. Hij werkt als een paard."

Lurling kende al een eerdere periode bij NAC Breda, toen hij in het seizoen 2004/05 werd uitgeleend door Feyenoord. Na drie moeilijke jaren bij 1. FC Köln, RKC en FC Den Bosch kwam hij in 2007 weer naar de Bredase ploeg. Hij begon zijn carrière met vijf jaar bij FC Den Bosch, vervolgens drie jaar bij sc Heerenveen en nog eens drie jaar bij Feyenoord.