We Need To Talk About Kevin beste film in Londen

CoJackso

Het drama We Need to Talk about Kevin heeft de prijs voor beste film gewonnen op het London Film Festival. De jury onder leiding van Shakespeare in Love-regisseur John Madden vond de film van Lynne Ramsay 'een subliem, compromisloze vertelling van de kwelling die de plaats van liefde in kan nemen'. Acht films maakten kans op de prijs.

We Need to Talk about Kevin gaat over een moeder, gespeeld door Tilda Swinton, die worstelt met de gevolgen van een gruwelijk misdrijf dat haar zoon Kevin pleegde.

De prijs voor beste Britse nieuwkomer ging naar de 19-jarige actrice Candese Reid voor haar rol in het drama Junkhearts. De Britse acteur Ralph Fiennes en de Amerikaanse regisseur David Cronenberg werden toegelaten tot de Fellowship van het British Film Institute.

Het Londense filmfestival werd dit jaar voor de 55e keer gehouden. Het was het tweede jaar dat er ook prijzen werden uitgereikt. Donderdag is de laatste dag van het festival en wordt de slotfilm Deep Blue Sea met Rachel Weisz vertoond. We Need to Talk about Kevin wordt 1 december in de Nederlandse bioscopen verwacht.


We Need to Talk about Kevin beste film in Londen (Foto: Novum)