[League Cup] Suárez belangrijk voor Liverpool

Niels (DerMeister)

Ook in Engeland werd er vanavond weer bekervoetbal gespeeld. De overige vier duels uit de achtste finales van de League Cup stonden op het programma. Onder meer Manchester City, Chelsea en Liverpool kwamen in actie. Hieronder de uitslagen van deze uitslagen.

Ook in de League Cup boekte Manchester City een ruime zege. Tegen Wolverhampton Wanderers kwam de ploeg echter nog wel met 1-0 achter, maar voor rust werd deze achterstand ongedaan gemaakt en leidde de ploeg met 1-3. Na de pauze liepen de bezoekers uit naar 1-5. O'Hara deed namens The Wolves nog wat terug, maar verder dan 2-5 kwam de thuisploeg niet.

Luis Suárez heeft er persoonlijk voor gezorgd dat Liverpool zich wist te plaatsen voor de kwartfinales. Tegen Stoke City kwamen The Reds kort voor rust nog met 1-0 achter door een treffer van Jones, maar na rust wist Suárez met twee treffers deze achterstand om te buigen in een voorsprong van 1-2. Dit was tevens de eindstand.

Chelsea had een verlenging nodig om zich te ontdoen van Everton. De Londenaren kwamen voor rust op 0-1 door een treffer van Salomon Kalou. Na een uur spelen moest Chelsea echter met tien man verder, aangezien keeper Turnbull rood kreeg. Everton profiteerde tien minuten voor tijd van de man-meer-situatie; Saha scoorde 1-1. In de verlenging pakte Everton-speler Royston Drenthe zijn tweede gele kaart van de wedstrijd en zodoende mocht ook de thuisploeg met tien man verder. Dit bleek vier minuten voor tijd fataal, aangezien Malouda namens Chelsea de bevrijdende 1-2 scoorde.

De wedstrijd tussen Blackburn Rovers en Newcastle United was een ware thriller. De thuisploeg pakte een voorsprong van 2-0 en er leek geen vuiltje aan de lucht voor Blackburn. In de blessuretijd van de tweede helft kwam Newcastle via doelpunten van Guthrie en Cabaye alsnog op gelijke hoogte. In de verlenging pakte Blackburn via Pedersen toch weer de voorsprong. Deze werd halverwege de verlenging weer ongedaan gemaakt door Newcastle-aanvaller Løvenkrands. In de laatste minuut van de verlenging wist Blackburn alsnog de 4-3 te scoren via Givet.

Uitslagen achtste finales

Thuis Uit Uitslag
Wolverhampton Wanderers Manchester City* 2-5
Stoke City Liverpool* 1-2
Blackburn Rovers* Newcastle United 4-3 (n.v.)
Everton Chelsea* 1-2 (n.v.)

* door naar kwartfinale