'Alleen Hiddink kan Ajax van afgrond redden'

Peterselieman

Het rommelt nog altijd binnen de bestuurskamers bij Ajax. Leek met de benoeming van de nieuwe Raad van Commissarissen de kou even uit de lucht, inmiddels wordt er openlijk weer geruzied. Om de problemen eindelijk in de kiem te kunnen smoren wordt steeds vaker één naam genoemd: Guus Hiddink.

De huidige bondscoach van Turkije is volgens velen bij Ajax dé man om de club te redden, zo meldden enkele prominenten aan NUsport. Hiddink zou directeur moeten worden in Amsterdam, maar voorlopig heeft hij nog een andere baan. De Varssevelder moet in november met Turkije in de play-offs tegen Kroatië het Europees kampioenschap voetbal van 2012 proberen te halen.

"Ik vond het mooi voor hem dat Turkije door is naar de play-offs, maar jammer voor Ajax. We hebben hem nodig als directeur. Guus heeft alles in huis, kent de markt, heeft gigantisch veel contacten, maar kan ook de trainers helpen en zit op één lijn met Johan," meldt Sjaak Swart die Hiddink hierover regelmatig spreekt.

"Er is nu eigenlijk nog maar één optie: Hiddink," zegt oud-speler Theo van Duivenbode. Ook Keje Molenaar, die een rol speelde in het verbinden van Johan Cruijff met de huidige Raad van Commissarissen, hoopt dit. "Ik baalde flink dat Turkije die tweede plaats pakte. Maar Kroatië is een geduchte tegenstander in de barrage. Laten we daar maar op hopen."