Kameroen wil Overtoom als international

Niels (DerMeister)

De nationale voetbalbond van Kameroen heeft Heracles Almelo-speler Willie Overtoom gevraagd om voor het Afrikaanse land uit te komen. De 25-jarige voetballer heeft het voorstel in beraad.

"Mijn zaakwaarnemer Winny Haatrecht werd door een bestuurslid van de voetbalbond gebeld. Ik ga in november in Amsterdam het gesprek aan", liet OVertoom weten. De speler van Heracles heeft een Nederlandse vader en een Kameroense moeder. Overtoom werd in Bertoua geboren en verhuisde op driejarige leeftijd naar Nederland.

Overtoom, die als jeugdspeler uitkwam voor AZ en verder wedstrijden speelde voor het Nederlands elftal onder 16, 17, 18, 19 en het olympisch elftal, twijfelt over het voorstel van Kameroen: "Het is een heel eervolle uitnodiging van een heel groot voetballand, met heel veel grote spelers. Maar ik heb bijna mijn hele leven in Nederland gewoond en ontwikkel me momenteel goed."

"Ergens ben ik wel nieuwsgierig hoe mijn kansen bij Oranje liggen. Als ik nu voor Kameroen kies en ik daardoor het Nederlands elftal misloop, krijg ik misschien spijt. Gelukkig heb ik nog even om na te denken”, vervolgde hij.

Mocht Overtoom voor Kameroen kiezen, dan zal Heracles de speler begin volgend jaar geen weken moeten missen. Kameroen wist zich namelijk niet te plaatsen voor de Afrika Cup. "En dus ben ik in elk geval niet weken van huis”, liet Overtoom weten, die dit seizoen in tien wedstrijden al vier keer het net wist te vinden.