[WRC] Loeb wint Rally van Catalonië

Peterselieman

Sébastien Loeb heeft de Rally van Catalonië op zijn naam geschreven. De Fransman bleef met de Citroën de Fords van Mikko Hirvonen en Jari-Matti Latvala voor. Beste Nederlander was Dennis Kuipers met een negende plaats. Peter van Merksteijn junior eindigde als zeventiende.

Loeb reed vrijwel de hele wedstrijd aan de leiding en kon eenvoudig winnen. Latvala reed lang op de tweede plaats, maar een teamorder van Ford, door hem voor de laatste proef te vroeg in te klokken, deed hem terugvallen naar de derde stek achter teamgenoot Hirvonen die moeite had het tempo bij te houden. Dani Sordo eindigde met de mini als vierde. De Spanjaard had het in de rally lang aan de stok met Citroën-rijder Sébastien Ogier die op de voorlaatste proef met een opgeblazen motor uitviel.

In het klassement heeft Loeb met alleen nog de Rally van Groot-Brittannië voor de boeg een voorsprong van acht punten op Hirvonen. Ogier deed tot deze wedstrijd nog mee om de titel, maar zijn uitvalbeurt zorgde ervoor dat hij genoegen moet nemen met een derde plaats. Kuipers staat op een twaalfde plaats.