Glock blij met samenwerking Virgin en McLaren

Peterselieman

Formule 1-coureur Timo Glock is van mening dat Marussia Virgin Racing nu al profiteert van de technologische samenwerking die de renstal onlangs met McLaren aanging. Op de baan is dit nog niet altijd te zien, omdat het team strijdt met HRT in de onderste regionen, maar in de basis is Virgin iets sneller.

"Ik heb gevoel dat we ons zeker hebben verbeterd. Het is alleen moeilijk te zien omdat Team Lotus ook verbeteringen heeft aangebracht, waardoor het verschil gelijk blijft. Maar uit de data blijkt dat mijn gevoel in de auto klopt," zei Glock tegen Auto Motor und Sport. Hij is blij dat zijn team nu toegang heeft tot de simulator van McLaren en zo voor iedere race al wat voorwerk met betrekking tot de afstelling kan doen. Ook levert het nieuwe denkwijzes voor 2012 op.

"We hadden een kleine vertraging, maar we hebben de achterstand nu ingehaald. We zijn naar Zuid-Korea gegaan met een nieuwe richting voor de afstelling. En omdat we op dit moment niets meer te winnen of verliezen hebben kunnen we het ons veroorloven alvast wat ontwikkelingswerk te doen voor volgend jaar."