Rita Verdonk: Kabinet jat onze ideeën

Peter (pberends)

Rita Verdonk heeft vrijdagavond een afscheidsinterview gegeven bij EénVandaag. Eerder op de dag werd bekend dat de Trots op Nederland-leider de politiek definitief verlaat. Ze zegt dat er door het huidige rechtse kabinet weinig ruimte meer is voor haar politieke visie.

Verdonk zegt dat het kabinet consequent ideeën van haar jat: "Als we een nieuw punt verzinnen dan neemt het kabinet het meteen over. Als je kijkt naar ons partijprogramma zijn er heel veel punten al overgenomen."

De oud-VVD'er heeft naar eigen zeggen een moeilijke periode achter de rug: "Als de muren hier konden praten van alle huilbuien die ik de laatste weken heb gehad, dan zouden ze heel veel te vertellen hebben." Ze denkt dat het kabinet er nog lang zal zitten en zegt dat PVV-leider Geert Wilders het goed doet.

De partij van Verdonk leidde bij de Tweede Kamerverkiezingen van 2010 tot grote hilariteit. Zo werd haar Trots op Nederland-verkiezingsspotje het meest populair en berucht, zoende ze politiek verslaggever Frits Wester en trachtte Verdonk jeugdige kijkers om te kopen om zo stemmen te winnen.

Uiteindelijk zakte haar partij van 26 zetels in de peilingen naar 0 bij de echte verkiezingen. Over vier weken is er een ledenvergadering van Trots op Nederland en dan moeten de leden beslissen wat er moet gebeuren.


Rita Verdonk: Kabinet jat onze ideeën