[Upd] [EK boksen] De Jong en Fontijn bereiken finale

Niels (DerMeister)

Marichelle de Jong is er in geslaagd om de finale te bereiken van de Europese bokskampioenschappen in Rotterdam. In de categorie tot 69 kg wist onze landgenote overtuigend in de halve eindstrijd te winnen van de Poolse Katarzyna Furmaniak. Nouchka Fontijn behaalde de finale in de Olympische categorie tot 75 kg.

Na een rustige eerste ronde (2-1) kwam de partij in ronde twee op gang (8-5). De Jong bewoog goed in de ring en stapte op de juiste momenten weg bij de iets langere Furmaniak. In de derde en vierde ronde kwam de voorsprong van de 33-jarige bokster niet meer in gevaar.

In de finale treft De Jong zaterdagmiddag Maria Badoelina uit Oekraïne. De Jong zal na het EK de overstap maken naar de Olympische klasse tot 75 kilogram. Met Fontijn zal ze uitmaken wie in mei naar het WK in China mag, die tevens als enige kwalificatietoernooi voor de Olympische Spelen fungeert.

Fontijn was in de halve eindstrijd van het EK in de Olympische klasse tot 75 kilogram te sterk voor de Engelse Savannah Marshall; 15-7. Marshall wist vorig jaar nog het WK-zilver te behalen. De tegenstandster van Fontijn in de finale is nog niet bekend.

Beide boksters waren de gehele partij aan elkaar gewaagd. Fontijn, Nederlands kampioene, profiteerde echter van haar harde rechtse hoek. Daarmee wist ze de meeste punten te scoren. Via 4-1, 7-3 en 11-5 ging de zege verdiend naar de Nederlandse.