Zelda: Skyward Sword biedt meer dan zeventig uur gameplay

Melchior (Rubberduck94)

Volgens het tijdschrift Official Nintendo Magazine zal The Legend of Zelda: Skyward Sword je meer dan zeventig uur aan gameplay bieden. Het hoofdverhaal zal volgens het tijdschrift ongeveer 35 uur in beslag nemen. De extra toevoegingen zullen de speelduur verdubbelen.

Het ondere andere verzamelen van alle verborgen insecten, het opwaarderen van je spullen en het ontdekken van alle 'Goddess Cubes' locaties zijn allemaal sidequests die je tegen zult komen. Allemaal bij elkaar goed voor ook nog een uurtje of dertig. Dit is in overeenstemming met wat Shigeru Miyamoto al eerder vertelde: Namelijk dat het achttiende deel in de Legend of Zelda-franchise tussen de vijftig en de honderd uur kan duren. Dit avontuur zal zich afspelen op de "Skyloft", een vliegend eiland. In de introvideo is te zien hoe het eiland daar beland is. Op zijn avontuur ontmoet Link natuurlijk weer nieuwe vrienden, maar ook nieuwe vijanden. Hij moet natuurlijk de wereld redden van de gemene schruk Lord Gihrahim en de prinses bevrijden. Anders zou het spel geen Zelda meer zijn toch?

The Legend of Zelda: Skyward Sword komt exclusief uit voor de Wii en zal op 18 november dit jaar in de winkelrekken belanden.