El Ahmadi: "Veel mogelijk in Amsterdam"

Niels (DerMeister)

Feyenoord staat na de overwinning op VVV-Venlo (4-0) vierde. Karim El Ahmadi scoorde en kijkt nu uit naar De Klassieker.

El Ahmadi stond sinds zijn overstap van FC Twente niet bekend als een doelpuntenmaker, maar de Marokkaan heeft dit seizoen al drie keer gescoord. "Eindelijk begin ik ook te scoren", zei El Ahmadi op de clubsite van Feyenoord. "Het was geen topwedstrijd, maar de uitslag en de vierde plaats stemmen tevreden."

"We begonnen rommeling aan de wedstrijd, gaven een aantal kansen weg, maar gaandeweg ging het beter", aldus de middenvelder van Feyenoord, dat volgende week op bezoek gaat bij Ajax. De Amsterdammers staan zesde. "Ik denk dat er voor ons veel mogelijk is in Amsterdam. Ik heb er vertrouwen in dat we tegen Ajax een goed resultaat kunnen behalen."

El Ahmadi moet overigens een groot aantal wedstrijden laten schieten dit seizoen vanwege zijn deelname aan de Afrika Cup met Marokko. Trainer Ronald Koeman baalt ervan, maar kan niets doen. "De beslissing is aan Karim, want ik kan hem niet verbieden voor zijn land uit te komen. Maar ik denk dat we hem begin 2012 een tot anderhalve maand kwijt zijn. Het is niet anders."