Vleminckx wil 'knalprestatie' tegen AA Gent

Niels (DerMeister)

Club Brugge staat een belangrijk speelweekeinde te wachten. De nummer drie speelt zondag tegen het als tweede geplaatste AA Gent. Björn Vleminckx, inmiddels weer bijna helemaal fit, hoopt op een 'knalprestatie' van zijn ploeg.

"Gent is geen slechte ploeg, maar thuis moeten we altijd voor de drie punten gaan. Als we voetballen zoals we kunnen en we tonen de juiste mentaliteit dan zal het goed aflopen. Ik hoop op een knalprestatie van mezelf en ook van de ploeg", zegt hij op de website van Club.

Vleminckx hoopt met goed spel en doelpunten het schoen-incident van begin oktober achter zich te laten. Het weggooien van zijn schoenen na het duel met Beerschot kwam de oud-NEC-spits op veel kritiek te staan. "Eigenlijk zou het incident al vergeten moeten zijn maar de pers moet over iets kunnen schrijven. Ik heb ook de beelden gezien en eigenlijk viel het nog mee."

"Het was tegen niemand gericht, ik was gewoon ontgoocheld dat ik vervangen werd", aldus Vleminckx. "Het was een foute reactie om mijn schoenen uit te doen en weg te gooien. Ik had mezelf even niet in de hand en dat mag niet meer gebeuren."