Rocksmith uitgesteld tot 2012

Chloroform

Het gitaarspel Rocksmith komt pas in 2012 naar Europa. Op de Facebook-pagina van het spel meldt uitgever Ubisoft dat de reden van de vertraging te maken heeft met het verkrijgen van muzieklicenties en 'andere externe factoren'.

Ubisoft waarschuwt de fans voor het importeren van de game: "For those of you who plan to import the game, we want to advise you to do so at your own risk." De Xbox 360-versie van het spel is region locked en de PlayStation 3-versie ondersteunt geen PAL. De PlayStation Store is eveneens region locked en "therefore you will not be able to download DLC outside of your region". 

Rocksmith wordt geleverd met een in-game Gibson-gitaar en bevat onder andere liedjes van The Rolling Stones en Nirvana. "Guitar Hero is a party game. Rocksmith is a music experience", aldus Tony Key, Ubisofts senior vice president of marketing, tijdens de bekendmaking van de game.

Wanneer de game precies uitkomt is niet bekendgemaakt, maar in dezelfde post op de Facebook-pagina van Rocksmith meldt Ubisoft ook het volgende: "Please know that we are working hard to ensure that everyone in Europe can get their hands on Rocksmith as soon as possible! Thanks for the continued support!"