Politie confisqueert mitrailleurs Brad Pitt-film

Borizzz

De Hongaarse politie heeft 85 volautomatische wapens in beslag genomen die bedoeld waren voor de nieuwe zombiefilm World War Z met Brad Pitt. De antiterreureenheid nam de wapens mee omdat ze niet onschadelijk waren gemaakt, schrijft het Amerikaanse entertainmenttijdschrift Us Weekly. Pitt is furieus.

De mitrailleurs lagen opgeslagen bij het vliegveld in Boedapest waar de film wordt opgenomen. "Deze wapens zijn hartstikke illegaal, zelfs als ze alleen voor de show worden gebruikt", motiveerde de Hongaarse antiterreureenheid de inbeslagname.

De 47-jarige Pitt produceert World War Z en is volgens Us Weekly niet verantwoordelijk voor het probleem. "Medewerkers van de filmmaatschappijen moeten een fout hebben gemaakt door de antiterreureenheid geen toestemming te vragen", aldus een bron. De Hongaarse politie doet onderzoek naar de zaak.

World War Z gaat over een postapocalyptische wereld die wordt bedreigd door zombies. De film is gebaseerd op de gelijknamige stripreeks van Max Brooks en moet eind volgend jaar in de bioscopen draaien.


Politie confisqueert mitrailleurs Brad Pitt-film (Foto: Novum)