Bergkamp: "Arsenal mist een afmaker"

Peterselieman

Dennis Bergkamp speelde jaren achter de spitsen bij Arsenal. Een positie die Robin van Persie beter zou passen dan waar hij nu speelt bij The Gunners, meent Bergkamp.

"Als je nu kijkt naar Robin van Persie. Die is momenteel de meest diepe speler, maar hij komt beter tot zijn recht op de plek die ik vroeger bij Arsenal had. Ze missen momenteel een echte afmaker. Ze spelen nu eigenlijk met een extra middenvelder", zegt de assistent-trainer van Ajax.

"De middenvelders van Arsenal zijn ook allen hetzelfde type speler. Er zou minimaal één veel dichter achter de meest diepe man moeten spelen. Ik weet dat Arsène Wenger degene is die het meest worstelt met dat vraagstuk. Maar met zijn ervaring moet hij daar uit kunnen komen", aldus Bergkamp over de situatie van Van Persie.

Van Persie twijfelt over zijn toekomst van Arsenal. Ook Bergkamp weet niet waar zijn toekomst ligt, maar heeft wel een vermoeden. "Iets in mijn lijf blijft aangeven dat ik terug naar Engeland moet. Ik heb mijn huis daar ook altijd aangehouden. Iets zegt me dat ik ooit naar Engeland terugkeer om aan het werk te gaan in de technische staf van een club."

"Ik heb mezelf alleen nooit gezien als een manager of een hoofdcoach", vervolgt Bergkamp. "Dan moet je al je beschikbare tijd in je werk steken. Dat zou moeilijk voor me zijn. Als speler draaide ik, zodra ik thuiskwam, de knop om en besteedde tijd aan mijn gezin. Dat is nu nog steeds zo. Als je hoofdcoach of manager bent, kan dat niet. Ik zou mezelf dan weleens opgesloten kunnen gaan voelen."