Ophef rond 'copkillers' in Battlefield 3

Amerikaanse gamemedia reageren verbaasd op het nieuws dat gamers politieagenten moeten neerschieten in het schietspel Battlefield 3. Uitgever EA is zich van geen kwaad bewust en zegt tegenover de website Eurogamer dat de ernst van de situatie in het spel 'cop killing' rechtvaardigt.

"Er ligt een bom in Parijs en miljoenen levens zijn in gevaar", reageert de uitgever. Battlefield 3 laat gamers missies  spelen in Teheran, Parijs, Sarajevo en New York. De oorlog in Irak mondt uit in een nieuwe wereldoorlog.

Het is niet de eerste keer dit jaar dat er ophef ontstaat omdat agenten in games worden afgebeeld. Zo riep de christelijke politievakbond CPV uit Zwitserland op het schietspel The Darkness II te blokkeren. Ook de Grand Theft Auto-serie, waarin het criminele leven wordt verheerlijkt, staat vaak ter discussie. Producent Patrick Bach verzekerde in juli nog dat hij met BF3 geen controverse wil creëren.

De opzet van de nieuwe Battlefield doet denken aan die van Call of Duty. In Call of Duty: Modern Warfare 3 heeft een Amerikaans-Russische strijd zich verplaatst naar grote steden als Parijs, Berlijn en New York. Als lid van een antiterrorisme-eenheid moet de speler jagen op de terroristen.

Battlefield 3 ligt eind oktober in de winkel. Begin november gevolgd door Call of Duty: Modern Warfare 3.


Ophef rond 'copkillers' in Battlefield