Mickey Rourke speelt terroristische juwelendief

Borizzz

Mickey Rourke heeft getekend voor een rol in de thriller Java Heat. De 59-jarige acteur speelt een juwelendief met terreurplannen. Ook Twilight-acteur Kellan Lutz speelt in de film, schrijft het Amerikaanse filmblad Variety.

De thriller gaat over een mysterieuze Amerikaan met anti-islamgevoelens, gespeeld door Lutz, die samen met een islamitische politieagent achter een groep stelende terroristen aangaat in Zuidoost-Azië. Het personage van Rourke is het grote brein achter de terreurgroep.

De film wordt geregisseerd door Conor Allyn, die met zijn vader Rob ook het scenario schrijft. De twee hebben samen ook geschreven aan de trilogie Red and White, Blood of Eagles en Hearts of Freedom over de Indonesische revolutie.

Rourke en Lutz zijn vanaf 11 november beide te zien in de actiefilm Immortals. De 26-jarige Lutz brak door met zijn vertolking van Emmett Cullen in de vampierenfilmreeks The Twilight Saga. Rourke kreeg in 2009 een Oscarnominatie voor zijn rol in The Wrestler. Wanneer Java Heat in de bioscoop verschijnt, is nog onbekend.


Mickey Rourke speelt terroristische juwelendief (Foto: Novum)