'All Stars 2 monument voor Antonie Kamerling'

Borizzz

All Stars 2: Old Stars is volgens Kasper van Kooten een monument voor Antonie Kamerling. De acteur zou in de film weer de rol van Hero op zich nemen, maar pleegde een jaar geleden zelfmoord. "Antonie heeft op een mooie manier een monument in de film gekregen. En ook zonder dat de camera's draaiden hebben we het natuurlijk veel over hem gehad", vertelt Van Kooten aan De Telegraaf.

"Je kon ook merken dat de sfeer soms anders was", vindt van Kooten, die in de film de rol van Peter de Boer speelt. "Iedereen gaat er op zijn eigen manier mee om. Maar we hebben vooral veel plezier gehad. Er was genoeg ruimte voor grappen en voetbalhumor."

Ook volgens Cas Jansen, die de rol van Nemo vertolkt, heeft Kamerling een speciale plek gekregen in de film. "We hebben Antonie gemist, maar op een of andere manier was hij er toch bij. We hebben samen herinneringen opgehaald en daarvan maakt ook hij deel uit. We hebben het er samen met regisseur Jean van de Velde lang over gehad hoe we Antonie in de film konden verweven."

All Stars verscheen in 1997 en gaat over zeven vrienden die van jongs af aan ieder weekend voetballen bij hun club Swift Boys. Vanwege het succes van de film volgde er een gelijknamige serie die liep tot 2001. In het tweede deel maakt het team een reis naar Barcelona. All Stars 2: Old Stars ging maandag in première.


'All Stars 2 monument voor Antonie Kamerling' (Foto: Novum)