Voetballers over de grens - Week 41

Niels (DerMeister)

Ook dit seizoen zullen DerMeister en Wessenator onze voetballende landgenoten in het buitenland weer wekelijks volgen. Elke woensdagochtend verschijnt er een overzicht waarin alle verrichtingen zijn terug te lezen van de Nederlandse voetballers bij de minder bekende voetbalclubs en competities. In verband met EK-kwalificatiewedstrijden werden er nauwelijks competitieduels afgewerkt. Alleen buiten Europa werd er op het hoogste competitieniveau gevoetbald.

Nederlanders in Australië beginnen aan competitie, winst voor Jong-A-Pin in Japan...

Afgelopen weekend zijn onze voetballende landgenoten in Australië ook aan het voetbalseizoen begonnen. Pascal Bosschaart maakte namens Sydney FC zijn debuut in de Australische A-League. Op bezoek bij Melbourne Victory werd met 0-0 gelijkgespeeld. Bosschaart kreeg een basisplaats en speelde de volledige partij mee op het middenveld van Sydney. Door het gelijkspel staat de ploeg na de eerste speeldag in de middenmoot. Patrick Zwaanswijk verloor met Central Coast Mariners op de eerste speeldag met 1-0 van Brisbane Roar. Zwaanswijk speelde de volledige partij mee in de verdediging van de verliezende ploeg. Central Coast Mariners staat na speeldag één op de laatste plaats.

Gold Coast United, de ploeg die afgelopen zomer twee Nederlanders aantrok, speelde in eigen huis met 1-1 gelijk tegen Wellington Phoenix. Beide Nederlanders, Paul Beekmans en Peter Jungschläger, kregen een basisplaats. Beekmans, overgekomen van SC Cambuur, werd kort voor tijd gewisseld. Door het gelijkspel staat Gold Coast United na de eerste speeldag op de vierde plek. Tijdens de eerste speeldag stond er ook een Nederlands onderonsje op het programma. Perth Glory, met Bas van den Brink in de gelederen, trof het Adelaide United van trainer Rini Coolen. Ook Adelaide herbergt twee Nederlanders in de selectie; Andwélé Slory en Sergio van Dijk. Zowel Van den Brink als Van Dijk en Slory speelden de volledige wedstrijd mee. Perth Glory won het duel met 1-0 en gaat na dit weekend mede aan kop in de A-League.


Pascal Bosschaart maakte zijn debuut in de Australische A-League (Foto: Pro Shots)

Ook in de Japanse competitie werd er afgelopen weekend gewoon gevoetbald. Shimizu S-Pulse trof in de J1 League nummer drie Nagoya Grampus. In eigen huis won de ploeg, waar Calvin Jong-A-Pin de gehele partij in de verdediging stond, met 2-0. Door de overwinning steeg Shimizu S-Pulse naar de achtste plaats.