Van Avermaet wint Parijs - Tours

Stefan (sportfreak)

Greg van Avermaet is de winnaar geworden van Parijs - Tours. De Belg klopte in een sprint de Italiaan Marco Marcato van Vacansoleil.

Een kopgroep van van vijf renners was een groot gedeelte van de dag in de aanval en kreeg een maximale voorsprong van elf minuten. De ploegen van de sprinters gingen in de achtervolging en op iets meer dan vijftig kilometer van de streep was er een samensmelting. Vervolgens ontstond er een nieuwe kopgroep van liefst 21 renners. Hun voorsprong bleef constant tussen de één en anderhalve minuut.

Ik de finale slonk de voorsprong, maar Van Avermaet en Marcato slaagden erin te ontsnappen uit de kopgroep. Ze werkten goed samen hielden zo een voorsprong op de achtervolgers. In de sprint zorgde de BMC renner voor derde Belgische overwinning in Parijs - Tours in vier jaar. In 2008 en 2009 toonde Philippe Gilbert er de sterkste.

Op vijftien seconden achterstand won Kasper Klostergaard de sprint om de derde plaats. Roy Curvers was met de negende plaats de beste Nederlander.