Blessures voor Vertonghen en Mertens

Niels (DerMeister)

Het is nog niet zeker of de Belgische bondscoach George Leekens komende dinsdag in het cruciale EK-kwalificatieduel met Duitsland kan beschikken over Jan Vertonghen en Dries Mertens. Beide Eredivisie-spelers kampen met blessures. Ook de inzetbaarheid van Timmy Simons en Eden Hazard is allerminst zeker.

Ajacied Vertonghen kampt met een enkelblessure, terwijl PSV'er Mertens in de wedstrijd tegen Kazachstan een tik tegen zijn knie kreeg. "Ik wilde hem vrijdag al vervangen tijdens de wedstrijd, maar ik had geen wissels meer over", aldus Leekens over Vertonghen.

De medische staf is druk bezig het duo klaar te stomen voor de cruciale wedstrijd tegen de Duitsers. Bij winst plaatsen De Rode Duivels zich voor de play-offs, om via die weg alsnog een ticket voor Euro 2012 te verdienen. Bij gelijkspel of verlies zijn de Belgen afhankelijk van Turkije, die het in eigen huis opnemen tegen Azerbeidzjan.

Behalve Vertonghen en Mertens zijn ook Hazard en Simons geblesseerd geraakt. Simons kampt met klachten aan de hamstrings. Hazard liep in het duel met de Kazakken een gekneusde enkel op. "De voet van Hazard is zwáár gekneusd en ook de blessure van Mertens valt niet mee. Het is afwachten hoe dit evolueert. Dinsdag is toch niet veraf meer", aldus Leekens, die verder vooral inging op de kwetsuren van dit duo.

Hij vervolgt: "We hebben gelukkig een goeie medische staf en doen er alles aan om ze klaar te stomen, maar het wordt spannend. Iedereen  wil graag spelen, maar we moeten voorzichtig zijn. We zullen beslissingen moeten nemen en liefst niet op het laatste moment. Ik denk dat het mogelijk is dat er nog spelers zullen afhaken. Eden en Dries zijn hiervoor de grootste kandidaten. Laat ons hopen dat ik ongelijk krijg."

Eerder haakte Toby Alderweireld ook al af met een blessure aan de enkel, die hij afgelopen week opliep tijdens een training met het Belgische nationale elftal. De Ajacied is enkele weken niet inzetbaar