FOK! Filmtip van de dag: Die Hard With A Vengeance

dekatophetspek

Iedere dag komen er meerdere films op televisie. Maar welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft jou iedere dag onze tip van de dag. Vandaag is dat... Die Hard With A Vengeance.

John McClane (Bruce Willis) is een geschorste politieagent die hard op weg is om een beroeps alcoholist te worden. Nadat er een bomaanslag plaats vindt neemt ene Simon contact op met de politie van New York. Simon zegt op zoek te zijn naar McClane en wil een spel met hem spelen. Door middel van opdrachten moet McClane de bommen vinden die Simon in New York verstopt heeft. Met behulp van de racistische winkeleigenaar Zeus Carver (Samuel L. Jackson) begint een kat en muis gevecht tussen McClane en de sinistere Simon.

Zeven jaar na de eerste Die Hard verscheen in 1995 Die Hard With A Vengeance als derde deel in de succesvolle reeks films rondom de lotgevallen van John McClane. De film is geregisseerd door John McTiernan en heeft naast Bruce Willis Samuel L. Jackson en Jeremy Irons in de hoofdrollen. Leuk weetje: Het originele scenario voor deze film heette 'Simon Says' en was oorspronkelijk geschreven als een vervolg op Lethal Weapon. In het oorspronkelijke script is Zeus een vrouw.

Die Hard With A Vengeance is vanavond te zien vanaf 20.30 uur op Veronica.

Die Hard 3 poster