Alonso: "Podiumplaats maximaal haalbare hier"

Jeffrey

Coureur Fernando Alonso kwalificeerde zich als vijfde voor de Grand Prix van Japan. Teamgenoot Felipe Massa zal de race op Suzuka als vierde beginen.

"McLaren en Red Bull zij het hele weekend al sneller dan wij, dus de uitslag van de kwalificatie komt niet als een verrassing, al zijn we nog wel voor Mark Webber geëindigd", aldus de Spanjaard. "Ik hoop dat ik morgen op het podium kan eindigen. Een overwinning zit er niet in. McLaren en Red Bull zijn beide heel erg sterk hier. Het zal zaak zijn om de concurrentie vanaf de start gelijk flink onder druk te zetten. Het zou mooi zijn als we gelijk aan het begin wat plaatsjes kunnen winnen."

"Het was een lastige kwalificatie, maar we hebben tenminste nog een van de vier beste auto's achter ons gehouden", vervolgde teamgenoot Massa. "Het is moeilijk om een perfecte ronde te rijden over Suzuka, maar ik had een goede laatste run, ook al verloor ik een beetje tijd in de laatste sector. Het zal morgen belangrijk zijn om een goede start te hebben. Mijn doel voor de race is om op het podium te eindigen. Ik zal dus minimaal een positie moeten zien te winnen. Of ik mij zorgen maak over het feit dat Lewis naast me staat op de grid? Nee, het is mij om het even wie daar staat."