Melker mag wederom GP2-bolide testen

Peterselieman

Nigel Melker zal eind oktober wederom met een GP2-bolide mogen gaan testen. De Nederlander kwam dit seizoen uit in de GP3 en de Formule 3 Euroseries en mocht een week geleden voor het eerst een GP2-auto uitproberen. In Jerez maakte hij indruk door op de tweede dag de derde tijd neer te zetten.

Zijn goede prestaties voor Team Arden hebben tot een nieuwe test geleid. "Nigel deed het erg goed in Jerez. Team Arden was zeer tevreden. Om als rookie op de derde plaats te eindigen is zeker niet verkeerd," zei Daniel Peeters van GR8Industries tegen F1Today. "Er komt een vervolg voor Nigel tijdens de volgende GP2-test op het circuit in Barcelona, daar zal hij weer 2 volle dagen gaan testen. Het is nog niet zeker met welk team, aangezien er meerdere aanbiedingen zijn."

"Doelstelling voor 2012 is een vol seizoen in de GP2. Het is daarom cruciaal om de testdagen te gebruiken om ervaring en kennis op te doen. Dit biedt dan tegelijkertijd de mogelijkheid om met verschillende teams te praten over de mogelijkheden voor 2012. Nigel heeft aangetoond dat hij goed overweg kan met deze auto en we schatten daarom de kansen positief in voor volgend seizoen," zei Peeters die niet bekend wilde maken met welke teams hij in gesprek is. Naar verluidt zijn het Arden en Ocean Racing die in beeld zijn voor zowel de test als het seizoen 2012.