Strootman en Bruma in basis Oranje

Niels (DerMeister)

Bondscoach Bert van Marwijk gunt Jeffrey Bruma en Kevin Strootman een basisplaats in het EK-kwalificatieduel tegen Moldavië. Strootman krijgt de voorkeur boven Nigel de Jong, die vanaf de reservebank zal beginnen.

Ook voor Bruma is een basisplaats weggelegd. Samen met Joris Mathijsen zal de verdediger van Hamburger SV, die door blessures van John Heitinga en Hedwiges Maduro mag beginnen, het centrale verdedigingsduo vormen. Michel Vorm zal het doel verdedigen, aangezien ook Maarten Stekelenburg wegens een blessure niet inzetbaar is.

Verder completeren Gregory van der Wiel en Erik Pieters de verdediging. Robin van Persie, Rafael van der Vaart en Dirk Kuijt zullen voor de creativiteit moeten zorgen op het middenveld. Zij zullen diepe spits Klaas-Jan Huntelaar van aanvoer moeten voorzien.

Opstelling Nederland: Michel Vorm; Gregory Van der Wiel, Jeffrey Bruma, Joris Mathijsen, Erik Pieters; Mark van Bommel, Kevin Strootman; Robin van Persie, Rafael van der Vaart, Dirk Kuijt; Klaas-Jan Huntelaar