Ajacied Ligeon hoopt op debuut tegen AZ

Niels (DerMeister)

Ruben Ligeon, rechtsback bij Jong Ajax, hoopt volgende week zijn competitiedebuut namens Ajax te maken in de competitiewedstrijd tegen AZ. Vaste rechtsachter Gregory van der Wiel is dan geschorst.

Vandaag stond de 19-jarige Ligeon in de basis tijdens het oefenduel met FC Volendam. Ajax, dat met een aantal jeugdspelers in actie kwam, won de wedstrijd met 3-1. Theo Janssen (vrije trap), Jody Lukoki en Siem de Jong waren de doelpuntenmakers.

Op de vraag of Ligeon volgende week rechtsachter zal zijn, reageerde hij tegenover AjaxLife: "Ik hoop het, maar ik heb nog niets van de trainers gehoord. Ik ga gewoon mijn best doen tijdens de trainingen, dan zie ik wel of ik word opgeroepen."

Van der Wiel kreeg vorige week, in het uitduel de rode kaart van scheidsrechter Liesveld. Ligeon bekeek de wedstrijd thuis voor de tv: "Ik dacht wel even aan een mogelijk debuut. Je kijkt toch altijd met een schuin oog naar de speler op jouw positie. Al was het voor Ajax natuurlijk niet goed dat ze met tien man verder moesten."

Tegen Volendam was Ligeon vooral in aanvallend opzicht opvallend: "Ik moet verdedigend ook nog wel verbeteren. Aanvallend gaat het allemaal wel goed. Ik ben een beetje een type Dani Alves", aldus de rechtsachter, die vooral te spreken was over de samenwerking met Siem de Jong.

"Hij stuurde me een paar keer goed diep. We hebben wel vaker samen getraind, maar dan hadden we toch minder van dit soort momenten, kwamen we elkaar minder tegen. Het voelde vandaag lekker aan, zo met Siem", besloot Ligeon.