Sigthórsson: "Uitspraken Verbeek belachelijk"

Jeffrey

Kolbeinn Sigthórsson ondergaat dinsdag de operatie die hem van zijn enkelproblemen moet verlossen. De duur van de revalidatie van de Ajacied wordt geschat op drie maanden.

Sigthórsson heeft de blessure inmiddels een plekje kunnen geven en richt zich vol goede moed op januari. "Zelfs met kleine pijntjes heb ik aan het begin van dit seizoen laten zien dat ik van waarde kan zijn voor Ajax. Ik wil en kan echter nog veel beter. Ik ben ervan overtuigd dat ik belangrijk zal zijn", aldus de aanvaller tegen De Telegraaf.

De uitspraken van zijn oude trainer Gertjan Verbeek, die zijn twijfels zette bij het fysiek van de IJslander, vielen niet in goede aarde bij Sigthórsson. "Ik las dat hij zich afvroeg of ik Ajax fysiek wel aankan. Natuurlijk kan ik dat. Ik ben niet alleen lichamelijk, maar ook mentaal sterk. Dat heb ik onder Verbeek laten zien en zelfs in die paar maanden al bij Ajax. Begin dit jaar wist Verbeek niet eens op welke positie ik speelde. En nu ik bij Ajax speel, weet hij alles over mij? Dat is belachelijk."

De spits is blij met zijn keuze om AZ te verlaten voor Ajax. "Voor mij is Ajax de juiste club, met een trainer die het wel in me ziet zitten. Ik doe er alles aan om zo snel mogelijk weer fit te zijn. Ik wil graag scoren voor en winnen met Ajax, de supporters blij maken. Ik kom zeker sterker terug."