Ferrari test mogelijk 2012-onderdelen op huidige auto

Peterselieman

Het Formule 1-team Ferrari bekijkt de mogelijkheid om op de huidige bolide al wat onderdelen voor 2012 uit te proberen. De Italiaanse renstal is kansloos voor beide wereldtitels en richt zich daarom al op volgend seizoen. Het testen moet de nieuwe auto beter maken.

Ferrari gebruikt voor dit seizoen een conservatieve auto, maar voor 2012 is het roer omgegaan en zal er een agressieve bolide volgen, zo is beloofd. "We hebben ons namelijk gerealiseerd dat we de afgelopen seizoenen te conservatief zijn geweest wat de ontwikkeling van onze bolides betreft en denken dat dit de oplossing is," zei hoofdontwerper Nicolas Tombazis.

"Vooral wat de aerodynamica betreft pakken we het totaal anders aan. De auto voor 2012 bevindt zich al in een vergevorderd stadium van de ontwikkeling en sommige onderdelen zijn zelfs al in productie. Aangezien we de hoop op de titel voor dit jaar bovendien toch al hebben opgegeven en de regels in 2012 nauwelijks anders zijn, betekent dit alles dat we het ons best kunnen veroorloven om bijvoorbeeld een nieuwe voorvleugel uit te proberen om te zien hoe hij in de praktijk werkt. Op die manier kunnen we er gelijk zoveel mogelijk over leren, terwijl het ons ook tijdens de nog resterende races van dit jaar vooruit kan helpen."

De Griekse ontwerper hoopt dat de renstal uit Maranello weer toonaangevend in de Formule 1 kan worden. "We zijn optimistisch en hebben onszelf ambitieuze doelen gesteld. Ik hoop dan ook dat de resultaten voor zich zullen spreken als we de nieuwe auto volgend jaar presenteren en daarna aan de eerste paar races beginnen."