Weer hommeles bij achtervolgingsploeg schaatsers

Peterselieman

Er zijn wederom problemen bij de achtervolgingsploeg van de schaatsers gerezen. De coaches Gerard Kemkers van TVM, Jac Orie van Control en Jan van Veen van Hofmeier zijn uit de projectgroep gestapt, omdat ze niet meer geloven in de opzet van de nieuwe ploeg.

Schaatsbond KNSB gaf enkele maanden geleden aan met een nieuw model te komen om decepties zoals op de Olympische Spelen in Turijn en Vancouver te voorkomen. Theo de Rooij, Erben Wennemars en Jos de Koning werden aangewezen om de achtervolgingsploeg nieuwe stijl te leiden.

De coaches kregen inspraak via een projectgroep, maar zij gaven net als de schaatsers meteen al aan dat ze zich gepasseerd voelden bij de aanstelling van De Rooij. De voormalig manager van de Rabobank wielerploeg stapte enkele maanden geleden zelf op om meer tijd aan zijn bedrijf te besteden. Wennemars zou zijn taken over gaan nemen, maar dat zagen Kemkers, Orie en Van Veen niet zitten. Zij willen dat er nog eens naar de huidige constructie wordt gekeken.

Arie Koops, directeur van de KNSB, ontkent deze gang van zaken. "Verschillende visies en verschillende namen zijn de revue gepasseerd, maar er was geen tweedeling tussen de coaches en de bond. We zaten met de hele projectgroep nog niet op één lijn. En dan valt het proces weer een beetje stil. En met de winter in aantocht hebben de coaches daarom de opdracht om het beleid uit te werken, teruggegeven aan de KNSB," zei Koops die weet dat Kemkers, Orie en Van Veen de ploegenachtervolging blijven steunen.