Klassieke en exclusieve spellen voor Playstation 3

Kn0x

Gamers die rollenspellen als Odin Sphere en Grimgrimoire en de actiegame God Hand nooit gespeeld hebben, kunnen opgepoetste versies van deze PlayStation 2-spellen binnenkort downloaden voor de PlayStation 3. Sony wil bovendien meer exclusieve games aanbieden via het PlayStation Network. Dat heeft de hardwaregigant aangegeven tegenover het gamevakblad MCV.

Sony is vanaf deze week van plan wekelijks een exclusief spel voor de PlayStation 3 online aan te bieden. Het avonturenspel Rochard is het eerste spel dat uitsluitend voor de spelcomputer wordt gelanceerd. Sony volgt hiermee het pad dat Microsoft al enkele jaren beloopt. De Amerikaanse softwaregigant weigert spellen via Xbox Live te verkopen als ze eerder zijn verschenen voor de PlayStation 3.

In het geval van de opgepoetste PlayStation 2-spellen gaat het vooral om spellen die in 2007 en 2008 op de markt kwamen. De PlayStation 3 en Xbox 360 lagen toen al in de winkel, waardoor de spellen voor de PlayStation 2 niet veel aandacht meer kregen.


Klassieke en exclusieve spellen voor Playstation 3 (Foto: Novum)