Russell Brand komt Canada niet in

static

Russell Brand is niet welkom in Canada. De komiek zou zaterdagavond optreden in een casino, maar mocht het land niet in. "Help! Ik kom te laat voor mijn show in Orillia", twitterde Brand zaterdag.

De Britse komiek, die eerder dit jaar uit Japan werd gezet, vroeg zich vervolgens af hoe een douanebeambte te manipuleren is. "Was Hitlers vader geen douanier? Ik ben er vrij zeker van dat hij dat was."

Uiteindelijk trok Brand, die voor vijfduizend man zou optreden, aan het kortste eind. "Mijn show is uitgesteld, het spijt me. Ik mag Canada niet in. We moeten grenzen afschaffen." Waarom de komiek niet welkom is in Canada, is niet duidelijk.

Brand ligt wel vaker in de clinch met de douane. In mei werd hij uit Japan gezet, waar hij was om een concert van zijn vrouw Katy Perry bij te wonen. De komiek was niet welkom in het Aziatische land vanwege een incident dat zich tien jaar geleden afspeelde. In 2008 kon Brand niet te gast zijn in de Late Show with David Letterman omdat hij de Verenigde Staten niet in mocht.