Gesink ergerde zich aan Tourkritiek

Peterselieman

Robert Gesink heeft veel moeite met de kritiek die hij na zijn optreden in de afgelopen Tour de France over zich heen kreeg. De Rabobankrenner viel al vroeg in de ronde en kon daarna nimmer meer zijn status als kopman waar maken. Een storm van kritiek barstte hierop los.

"Ik ben in de Tour neergezet als de eerste de beste lamlul die in het peloton rondfietst. Als het minder gaat en je hoort al die meningen over jezelf terug, ook van mensen die jou helemaal niet kennen, dan voel je dat echt wel als 25-jarige renner," zei Gesink in de Volkskrant.

Gesink is als gevolg van een bovenbeenbreuk die hij twee weken geleden opliep zeker een half jaar uitgeschakeld. Hij geeft aan dat hij volgens de critici niet over genoeg veerkracht zou beschikken, maar dat vindt de Varssevelder onterecht. "Alsof ik de afgelopen jaren niet bewezen heb dat ik kan vechten. Ik viel in de Vuelta van 2009, maar werd op karakter toch nog zesde. Wat er in de Tour is gebeurd, heeft helemaal niets met mentale weerbaarheid te maken. Daar is namelijk niks mis mee."

Gesink is dan ook verbaasd over de uitspraken van zijn Rabobankploegleider Adri van Houwelingen die hem verweet dat het glas vaak halfleeg was en dat hij beter met tegenslagen om moet gaan. "Zoiets is het grootste onzincommentaar dat je kunt geven. Hij mag zijn mening in het openbaar geven. Maar als iemand een visie geeft die gewoon niet klopt, valt me dat tegen. Voor mijn ploegmaats is dit ook geen onderwerp geweest."